MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » De basis » Wat is een CMS?

Wat is een CMS?

De afkorting CMS staat voor content management system oftwel een systeem om content te managen of beheren. En dat is precies wat MODx doet.

Wat is content?

Content is het gedeelte op een website dat je kunt bewerken. Een website bestaat bijvoorbeeld uit een navigatie, een logo, een zoekbalk etc. Dit zijn elementen waar je je niet druk om hoeft te maken omdat deze zijn verwerkt in een sjabloon. Net zoals bij deze website is het gedeelte boven (de header), het gedeelte aan de zijkant (sidebar) en de onderkant (footer) van te voren vastgesteld. Als je een pagina aanmaakt dan zal dit sjabloon (header, sidebar & footer) er automatisch zijn. Je hoeft alleen de content de beheren.

Wat houdt content in?

In grote lijnen bestaat content uit tekst, afbeeldingen en in- en externe links naar bijvoorbeeld websites of een pdf.

Het grote voordeel van MODx is dat dit CMS zich alleen maar bezig houdt met het managen van content en dat zo eenvoudig mogelijk op het scherm weergeeft. Een pagina aanmaken gaat heel simpel en gaat precies hetzelfde zoals je dat al gewend bent in een verkenner (Microsoft) of finder (Apple). Ook de basiskennis die je hebt vanuit Word (Microsoft) of Pages (Apple) kun je gebruiken als je een pagina wil gaan bewerken.

Ga direct naar: