MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Tekst » Tekst vanuit Word

Tekst vanuit Word

Het is natuurlijk makkelijk om de teksten voor de website eerst te maken in een programma zoals Word (Microsoft) en Pages (Apple). Een externe tekstschrijver kan dan de teksten al van te voren schrijven. De tekst een op een in de editor van MODx plakken kan wel wat problemen veroorzaken.

Plak nooit tekst vanuit een tekstverwerker

In word wordt heelveel "rotzooi" meegegeven in de bron bestand van het document. Ook kan de opmaak van de tekst meegenomen worden. Hierin schuilt het gevaar want dit kan de opmaak van de website flink in de war schoppen. Op de ene pagina staat dan een ander lettertype dan op een andere pagina. Dit staat natuurlijk heel slordig.

In MODx zit een oplossing! Je kunt de icoon "plakken uit word" gebruiken Plakken vanuit Word maar nog beter is het om de icoon "paste as plain text" te gebruiken Plakken als platte tekst oftewel gewoon platte tekst zonder opmaak. Je klikt op deze icoon, er opent zich een scherm en daarin plak je de tekst. Klik op save en je kunt de tekst daarna opmaken.

Tip: het allerveiligste om teksten te maken is in notepad. Dit is namelijk een programma die teksten genereert zonder opmaak.

Ga direct naar: