MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Tekst » Tekst opmaken

Tekst opmaken

Tekst is belangrijk, hiermee vertel je het verhaal, teksten staan vol met keywords die belangrijk zijn voor SEO maar er is een probleem. Mensen lezen niet! Zorg dus dat je tekst visueel aantrekkelijk is. Hoe? Door de tekst op te maken. In Modx kun je dit met een paar hulpmiddelen makkelijk uitvoeren.

Enter of een paragraaf

Met een enter krijg je meteen een witregel. Wil je dat de volgende regel direct onder de andere zin begint dan gebruik je de toetscombinatie shift + enter.

Vetgedrukt, cursief, onderstrepen

Je kunt de tekst opleuken door sommige woorden te benadrukken met een vetgedrukte tekst, dit door je door op vetgedrukte B bold te klikken. Wil je de tekst cursief hebben dan selecteer je de tekst en klik je op de schuine I cursief. Dit laatste kun je het beste doen als je iemand quote bijvoorbeeld. Een andere optie is de tekst onderstrepen underline. Dit kun je het beste niet doen omdat dit lijkt om een stuk tekst een link is. Is een tekstbewerkingsprogramma kun je dit misschien doen om een tekst de accentueren maar op een website moet je dit niet doen!

Opsommingen

Opsommingen kun je gebruiken om stukken teksten gestructureerd weer te geven. Je kunt dit doen met bolletjes Unordered list in MODx of met cijfers Ordered list met MODx.

Opmaken met headersHeaders

Met headers kun je subkoppen van paragrafen een opmaak geven. Dit noemen we headers. Je hebt h1 t/m h6 headers. Standaard is de titel in MODx altijd een H1 header. De subtitels van de paragrafen geef je bijvoorbeeld een h2. Die kun je bereiken door in de dropdown die standaard op paragraph staat te kiezen voor bijvoorbeeld heading 2.

Let op! In de editor ziet tekst er altijd anders uit dan op de website zelf. Laat je hierdoor dus niet misleiden.

Ga direct naar: