MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » MODx & SEO » SEO tekst

SEO tekst

Zoals al is besproken in het hoofdstuk over teksten, is tekst erg belangrijk. In het kader van zoekmachine optimalisatie is tekst nog belangrijker Content is King wordt er wel gezegd.

Een paar basisbeginselen

In dit hoofdstuk staan een aantal richtlijnen waar je aan moet denken als je een tekst gaat schrijven voor een website. Dit bevat natuurlijk niet alle informatie maar geeft in ieder geval wat richting.

  1. Gebruik niet meer dan 150 tot 300 woorden. Teksten die langer zijn worden dan echt niet goed gelezen. Teksten die langer zijn dan 300 woorden kun je ook beter opsplitsen in meerdere pagina's.
  2. Maak gebruik van een inleiding, de kern en een afsluiting. Begin elk stuk tekst met een sub titel die je aangeeft met een heading 2
  3. Zorg in de kern voor opsommingen, opsommingen creeëren namelijk rust en geven overzicht in een tekst. Ook zijn bezoekers in staat deze opsommingen snel te scannen.
  4. Belangrijke keywords kun je vetgedrukt weergeven, maar let hierbij wel op dat je het niet te vaak en niet te veel doet.
  5. Zorg voor voldoende interne links en zorg dat deze links relevant zijn.

Ga direct naar: