MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » MODx & SEO » Metatags

Metatags: keywords, title en de desciption

Zoekmachine optimalisatie oftewel SEO is erg belangrijk. Google werkt met 200 variabelen waaraan ze aan elke variabele een gewicht hangen over de belangrijkheid van die variabele. Ook MODx houdt rekening met die variabele en kan zorgen voor een optimale vindbaarheid.

In dit hoofdstuk gaan we uit van de zoekresultaat in Google. Op de zoekterm "Drogisterij vacatures" staat de website van drogisterijvacatures.nl bijvoorbeeld op de eerste plek. Het zoekresultaat bestaat uit 3 gedeeltes namelijk de titel, de omschrijving en de url. Deze 3 worden hieronder beschreven.

Zoekresultaat in Google op de zoekterm drogisterij vacatures

Zoekresultaat in Google op de zoekterm "drogisterij vacatures"

De pagina titel

In MODx bestaat de titel uit de naam van de website, in het voorbeeld hierboven "Drogisterijvacatures.nl", de pagina "Home" en dan vervolgens nog aanvullende tekst. Deze aanvullende tekst kun je in MODx invullen in het veld van "Description". Totaal mag deze pagina bestaan uit maximaal 100 tekens. MODx regelt dit allemaal automatisch voor je. Dus de naam van de website, de naam van de pagina en de aanvullende tekst zijn nooit meer dan 100 tekens.

De omschrijving

De omschrijving mag maximaal bestaan uit 200 tekens. De tekst die ingevuld wordt bij Summary (introtext) is de tekst die hiervoor gebruikt wordt. Zorg echter altijd ervoor dat de introtext een goed beeld geeft van de website. Mensen lezen dit namelijk in de zoekresultaten en je moet dus zorgen dat de introtext dusdanig interessant is zodat mensen klikken op jouw zoekresultaat.

De friendly url

De friendly url is hetzelfde als de url alias. Hier kun je altijd kort en bondig een aantal keywords zetten die precies omschrijft waar de pagina overgaat.

Ga direct naar: