MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Linken » Linken naar een PDF

Linken naar een PDF

Soms kan het zijn dat je teveel tekst hebt voor op een pagina. Bijvoorbeeld algemene voorwaarden of een jaarverslag. Meestal heb je dit soort documenten wel beschikbaar in pdf. 

Hoe voeg je een pdf toe?

Selecteer een woord waar je de pdf aan wil hangen en klik op de link icoon Een pdf linken. Er opent een scherm dat precies hetzelfde is als een scherm van een link toevoegen. Bij de afbeeldingen werd al uitgelegd dat een afbeelding op de server van de website moet staan. Dit zelfde geld voor pdf bestanden. Deze bestanden moeten eerst ge-upload worden naar de bestanden server van de website. Klik in het scherm van de link op de browse knop browse de bestanden en het scherm met de bestanden opent zich. 

Voeg een pdf bestand toe aan de bestanden server

Voeg een pdf bestand toe aan de bestanden server

Het toevoegen van een bestand gaat hetzelfde als bij een afbeelding. Selecteer met Choose file eerst het bestand dat je wil uploaden. Klik dan op Upload en selecteer vervolgens het bestand. Voeg nu nog bij de title een korte omschrijving in en klik op insert.

Tip! Vermeld in de omschrijving altijd even wat voor bestand de link is en hoe groot het bestand is. Als het bestand bijvoorbeeld 2 mb is en de bezoeker weet dat niet dan zal de bezoeker misschien wel blijven klikken op de link. Het bestand begint dan steeds opnieuw met downloaden. Dit werkt natuurlijk enorm vertragend. Als een bezoeker weet dat een bestand 2mb is dan hebben ze over het algemeen meer geduld. Bijvoorbeeld: jaarverslag (pdf, 2Mb)

Ga direct naar: