MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Linken » Externe links

Externe links

Naast interne links heb je ook externe links. Waar interne links linken naar pagina's binnen de website, linken externe linkjes naar een pagina buiten de website. Het toevoegen van een link gaat precies hetzelfde als het toevoegen van een interne link. Het enige verschil zit in het feit dat je kiest voor een ander target, je moet er namelijk voor zorgen dat je link opent in een nieuw venster.

Waarom moet mijn link openen in een nieuw venster?Waarom moet mijn link openen in een nieuw venster?

Als je een bezoeker op je website hebt en die klikt op een link van een externe website dan ben je de bezoeker kwijt als je geen maatregelen neemt. Tenzij je ervoor zorgt dat de bezoeker de nieuwe website opent in een nieuw venster. Als de bezoeker dan klaar is met die website, dan staat je eigen website altijd nog op het scherm en kan de bezoeker verder gaan met de website die jij hebt gemaakt.

Hoe stel je een externe link in?

Selecteer het link icoon Maak een link aanmaar let op! deze is pas actief als een woord is geselecteerd die als link kan werken. Er opent zich een scherm. In het veld link url vul je de website in bijvoorbeeld www.krstn.nl, eigenlijk moet hier de http:// prefix voor maar MODx geeft dit aan als je op insert klikt. MODx vult dat dan automatisch aan. Kies nu bij Target voor de optie "open in new window (_blank)". Klik op insert en de link is gemaakt.

Ga direct naar: