MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » De pagina's » Een pagina publiceren

Een pagina publiceren

Standaard staan alle pagina's op de status unpublish. Je kunt dus pagina's aanmaken in MODx zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de buitenwereld ze meteen ziet. 

Hoe publiceer je een pagina?

Je kunt dit doen door op de pagina te klikken in de boomstructuur met je rechter muisknop en op "Publish resource" te kiezen. Ook kun je eerst de pagina selecteren en dan op "Edit" klikken. Ga naar het tabblad Settings en vink het vakje aan "published".

De mogelijkheden van de Settings tabblad

De mogelijkheden van de Settings tabblad

Hoe onpubliceer je een pagina?

Precies op dezelfde manier zoals je een pagina publiceert, maar dan andersom.

De publish date en unpublish date

Het is ook mogelijk om pagina's op een bepaalde tijd te laten publiceren. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt die voor een lancering van een product pas volgende week gepubliceerd mag worden dan kun je dit doen door de publish date in het tabblad Settings in te stellen.

Als je een pagina hebt die je weer wil onpubliceren dan gaat dat eigenlijk op precies dezelfde manier. Een vacature die je bijvoorbeeld 2 maanden op de website wil tonen kun je dus automatisch naar 2 maanden op unpublish laten zetten. De pagina is dan niet verwijderd maar is niet meer zichtbaar op de website.

Let op! Als je de datum instelt op de volgende dag en je doet dat om 15:00 's middags dan zal het bericht ook pas om 15:00 gepubliceerd worden. Stel dus, nadat je op de kalender in de tabblad Settings hebt geklikt, eerst de tijd in en dan pas de datum.

Ga direct naar: