MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » De pagina's » Een pagina aanmaken

Een pagina aanmaken

Als je het hoofdstuk hebt gelezen over de basis, dan heb je nu voldoende basis kennis van het MODx cms. Nu is het tijd om een pagina aan te maken. 

Hoe maak je een pagina aan?

Hoe maak je een pagina aan?Het aanmaken van een pagina is heel eenvoudig, het enige waar je rekening mee moet houden is waar je de pagina gaat plaatsen. Wil je de pagina bijvoorbeeld plaatsen in de map "de pagina's (14)" dan ga je met de muis aanwijzer op deze pagina "staan". Let op! Nog niet klikken op de pagina. Met de rechter muisknop klik je op "de pagina's (14)" en er verschijnt een menu met allemaal keuze mogelijkheden (zie ook de afbeelding). Klik nu op de optie "create resource here" (boven aan het menu) en de pagina wordt aangemaakt.

De overige opties die je ziet zoals edit resource, move resource, duplicate resource, publish & unpublish resource, delete & undelete resource en create weblink here worden in de overige hoofdstukken van dit onderdeel allemaal nog eens individueel behandeld.

Een nieuwe pagina

Een nieuwe pagina bestaat uit 2 delen. De algemene instellingen van een pagina en de content. In de hoofdstukken die gaan over teksten toevoegen, afbeeldingen en linken wordt uitgebreid ingegaan op deze onderdelen van de content. In dit hoofdstuk gaan we ons focussen op de algemene instellingen.

De algemene instellingen bij het aanmaken van een pagina in MODx

Algemene instellingen bij een het aanmaken van een nieuwe pagina

De algemene instellingen bestaan uit 2 tabbladen. General en Settings. Het tabblad Settings wordt verder behandeld in het hoofdstuk op pagina's publiceren.

Het tabblad General bestaat uit een aantal mogelijkheden die je kunt invullen:

  • Title: dit is de titel van de pagina die altijd boven aan in het browserscherm staat.
  • Longtitle: deze lange titel wordt gebruikt als titel die altijd bovenaan een stuk tekst staat van de pagina.
  • Description: dit vult kun je gebruiken voor je SEO. In het hoofdstuk van SEO wordt hier meer over verteld.
  • URL alias: de URL alias is ook wel bekend als de friendly url voor Google. Dit alias wordt automatisch aangemaakt bij het creeëren van een pagina.
  • Summary: de summary is een stuk inleidende tekst. Dit wordt zowel gebruikt gemaakt voor SEO maar ook voor bijvoorbeeld nieuwsberichten. Het stuk inleidende tekst van een nieuwsbericht komt dan uit dit veld.
  • Uses template: staat altijd goed ingesteld en hier hoef je in principe niet naar te kijken. Hiermee kun je bepalen welk sjabloon er om een pagina zit.
  • Menutitle: de menutitle wordt altijd gebruikt als aanduiding in een menu. Zorg dus altijd dat je deze titel kort houdt.
  • Menu index: hiermee kun je de volgorde van de pagina's aangeven.
  • Show in menu: wordt deze pagina wel of niet getoond in een navigatie.

Let op! De title, longtitle en menutitle kun je in principe hetzelfde houden maar dit hoeft niet.

Vergeet tenslotte niet op "save" te klikken!

Ga direct naar: