MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » De basis » Een eerste overzicht

Een eerste overzicht

Nadat je bent ingelogd in het MODx CMS komt in het basis scherm van het content manament systeem. Je kunt dit gedeelte opdelen in 3 delen:

  1. Knoppen in de bovenste navigatie
  2. De "boom" aan de linkerkant
  3. Het werkveld aan de rechterkant

Zoals je kunt zien is het een overzichtelijk systeem zonder toeters en bellen. Gebruiksvriendelijk is een van de belangrijke voordelen van MODx.

Het overzicht van de MODx CMS

Het MODx overzicht

1. Knoppen in de bovenste navigatie

In principe ga je deze knoppen niet zo heelveel gebruiken. Deze knoppen komen ook al terug in andere menu's en de ervaring leert dat je hier bijna niet meer naar kijkt. Mocht het zo zijn dat dit je voorkeur heeft, kun je het natuurlijk altijd gebruiken.

2. De "boom" aan de linkerkant

Deze "boom" heeft het meeste iets weg van een Windows verkenner. Dit is de plaats waar je navigatie structuur van de website is opgeslagen. Zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder komt de structuur precies overeen met de structuur aan de voorkant. In de map navigatie staan de pagina's home, de basis, de pagina's etc. Deze structuur met onderliggende pagina's zie je weer terugkomen aan de voorkant van de website. In het hoofdstuk over deze boomstructuur wordt dieper ingegaan over dot onderwerp.

Boomstructuur in de manager vs voorkant website

De structuur in de manager (achterkant) komt overeen met de website (voorkant)

3. Het werkveld aan de rechterkant

Dit is het werkveld. Hier ga je de pagina's bewerken, tekst, afbeeldingen en links toevoegen. Het hoofdstuk "het werkveld" behandelt dit verder.

Ga direct naar: