MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Afbeeldingen » Een afbeelding toevoegen

Een afbeelding toevoegen

Tekst in belangrijk maar afbeeldingen belangrijker, een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden. Plaats dus afbeeldingen in je tekst maar let wel op dat de afbeeldingen toegevoegde waarde heeft en plaats ook weer niet te veel afbeeldingen. Zorg ook dat de afbeelding in verhouding is tot de tekst.

Toevoegen van een afbeelding

Klik eerst op de icoon van de afbeelding Afbeelding toevoegen in MODx. Er verschijnt een scherm met 3 tabbladen. We kijken nu eerst naar de eerste tabblad. De tweede komt in het hoofdstuk op afbeeldingen positioneren aanbod. 

Uploaden van een afbeeldingenHier kun je de image url invullen en de image description. Deze image description is niet verplicht maar wel heel belangrijk. In het hoofdstuk over SEO wordt hier ook uitgelegd waarom dit belangrijk is in het kader van zoekmachine optimalisatie maar het is om nog een reden belangrijk. Iemand die bijvoorbeeld een visuele handicap heeft kan op die manier "zien" wat er op een afbeelding staat. Door middel van het braille toetsenbord krijgen ze deze informatie. 

Zorg dus altijd dat deze een goede omschrijvend is en kort en bondig.

Nu moeten we de afbeelding gaan selecteren, maar daarvoor moet de afbeelding eerst op de plaatjes server van de website worden geplaatst. Doe je dit niet en kopiër je een afbeelding van een andere website dan zal er een klein vierkant met een kruis komen te staan als iemand de afbeelding weghaald. Dus altijd de plaatjes op je eigen server zetten.

Klik hiervoor op de browse knop Browse in de plaatjes server en er opent een nieuw scherm. In dit scherm kun je nieuwe mappen aanmaken met de knop "Create new folder" en je kunt hier door de bestanden heen klikken.

Browse door de plaatjes

Browse door de plaatjes server van MODx

Nu is het de zaak om de afbeelding die lokaal op je computer staat te uploaden naar de plaatjes server van de website. Klik eerst op de knop "Choose File", je zit nu op de harde schijf van de computer waar je op werkt. Selecteer het bestand en klik op "Open". De afbeelding is nu nog niet ge-upload, dat doe je door op "Upload" te klikken.

Let op! Je kunt niet naderhand alle bestanden in een map gaan zetten, dit moet je meteen doen. Zorg dus dat je van te voren goed nadenkt over de structuur van mappen.

Bekijk de video voor een visuele uitleg

Ga direct naar: