MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Afbeeldingen » Een afbeelding positioneren

Een afbeelding positioneren

Een afbeelding positioneren in MODxJe kunt in MODx heel makkelijk afbeeldingen positioneren ten opzichte van de tekst. De meeste gangbare opties zijn links of rechts uitlijnen. Zoals je kunt zien is de afbeelding hier aan de linkerkant dus links uitgelijnd. De tekst die je nu leest loopt mooi om deze afbeelding heen. Wil je een afbeelding uitlijnen dan doe je dat via het tabblad appearance. 

Kies dus eerst voor een afbeelding toevoegen via Afbeelding toevoegen en kies dan voor het tweede tabblad. Hier kun je in de dropdown voor de alignment kiezen. Dit herken je waarschijnlijk wel aan de tekstverwerkers programma waar je mee werkt. Kies voor bijvoorbeeld left en je ziet het boompje in het voorbeeld veranderen.

Ook kun je de dimensions aanpassen. Zorg wel dat "constrain proportions" aangevinkt staat zodat de afbeelding in de juiste verhouding blijft. Het aanpassen van de dimensions is af te raden omdat je altijd moet zorgen dat de afbeelding helemaal naar wens is voordat je de afbeelding upload. Ik het hoofdstuk afbeeldingen, waar moet je op letten staat hier meer over.

Tenslotte moet je zorgen dat de afbeelding "een beetje lucht" krijgt. Vaak zie je dat de afbeelding direct naast de tekst staat. Dit ziet er heel onverzorgd uit. Als je in vertical en horizontal space bijvoorbeeld 5 invult, dan zal er een beetje ruimte ontstaan om de afbeelding.

Ga direct naar: