MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » De basis » De boom

De boom

De boomstructuur van MODx bevat alle pagina's die op de website staan. Op de pagina die gaat over het eerste inzicht van het MODx CMS kon je al zien dat de voorkant van deze boomstructuur overeenkomt met de voorkant van de website.

Uitleg van de structuur

In de boomstructuur kun je een aantal dingen:

  1. Een plus/min
  2. Drie verschillende statussen
  3. Nummertjes

1. Een plus/min

Door op het plusje te klikken opent de map zich en verschijnen de pagina's die hieronder liggen. Door weer op het minnetje te klikken sluit de map weer. 

2. Drie verschillende statussen

In de boomstructuur van MODx kom je verschillende statussen tegen.

Verschillende statussenDe status "unpublished", dit herken je aan een cursieve grijze tekst. Dit betekent dat de pagina niet gepubliceerd is. Bezoekers van de website kunnen deze pagina niet zien. Jij wel maar daarover straks meer.

De status "published", deze pagina's zijn te herkennen aan een zwarte, niet cursieve tekst. Deze pagina's zijn gepubliceerd en daardoor door elke bezoeker te bekijken.

De status "show not in menu", dit herken je door de grijze, niet cursieve tekst. Dit betekent dat de pagina wel gepublceerd is maar dat deze niet getoond wordt in een navigatiestructuur.

3. Nummertjes

Achter elke pagina staat een nummer. Dit is het unieke ID voor deze pagina. De home pagina heeft bijvoorbeeld nummer 1, geen een andere pagina kan dus dit nummer hebben. Bij het maken van interne links zijn deze nummers heel handig maar ook als je niet gepubliceerde pagina wil bekijken. Door simpelweg het nummer te plaatsen achter de url van je website ben je in staat om de pagina te bekijken. Bijvoorbeeld een pagina met unieke ID 5 kun je bekijken door in de adresbalk van de browser te typen: www.mijnwebsite.nl/5

Ook het bekijken van ongepubliceerde pagina's werkt zo. Maar let op! Je moet wel altijd ingelogd zijn om de pagina aan de "voorkant" van de website te kunnen bekijken.

Ga direct naar: