MODx handleiding maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Afbeeldingen » Afbeeldingen: waar moet je op letten?

Afbeeldingen: waar moet je op letten?

Als je met afbeeldingen gaat werken dat zijn er wel een paar tips & trics die je kunt toepassen omdat een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. De belangrijkste tip is in ieder geval dat je moet zorgen dat de afbeelding altijd helemaal goed is voordat je deze op internet plaats. Dus wat betreft afmetingen en dergelijke. 

Het meest gangbare programma om je foto's geschikt te maken is Photoshop, maar niet iedereen beschikt hierover. Wat een erg goed alternatief is en bovendien gratis is Pixlr. Deze online editor bevat alle nagenoeg alle functionaliteiten die Photoshop ook heeft en je vraagt je eigenlijk af waarom dit gratis is.

Waar moet je op letten met afbeeldingen in MODx.

Op zich zijn deze tips niet alleen specifiek voor het CMS van MODx. Ook in andere content management systemen kun je deze tips gebruiken.

  1. Maak alleen gebruik van de extensie .jpg .gif & .png. Gebruik dus geen .bmp of .tiff
  2. Gebruik nooit foto's die rechtstreeks van een digitale camera komen, maar verklein ze eerst altijd met Photoshop of Pixlr.
  3. Gebruik geen spaties en vreemde tekens in de bestandsnaam. In plaats van "La crème Brûlée" gebruik je "la-creme-brulee" of "la_creme_brulee" of "laCremeBrulee". Deze laatste drie varianten elemineren de kans op fouten en dat bezoekers van de website de afbeeldingen niet zien.

In het kader van zoekmachine optimalisatie zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden maar die komen in het hoofdstuk over MODx en SEO aan bod.

Ga direct naar: